top of page
  • Yazarın fotoğrafıAçelya Küle

Şimdiye Derin Bir Biçimde Girebilmek

İnsanların inanışlarına göre; şimdide tutunabilmek ve aydınlanmaya gidebilmek için önce zihnimiz hakkında hayli bir şey bilmemiz gerekiyor .


Hayır. Gerekmiyor. Zihnin karmaşıklığını incelemek sizi iyi bir psikolog yapabilir, ama bunu yapmak tıpkı "deliliğin incelenmesinin akıllılığı yaratmaya yeterli olmadığı gibi" sizi zihnin ötesine götürmeyecektir.

Biliyoruz ki bilinçsizlik hali "şimdinin içinde tam olarak var olamamak ." Bu zihinle özdeşleşmektir. Ki o sahte benlik " ego " yu yaratır ve onu Varlık'ta (öz benlik ) köklenen gerçek benliğinizin yerine geçirir.

Ego'nun gereksinimleri bitmek bilmez. O kendini savunmasız ve tehdit altında hisseder ve bu yüzden bir korku ,istek ve beklenti hali içinde yaşar. Ama bir kez biz "ego"yu ve "anın içinde mevcut olmadığımızı" fark ettiğimizde , artık onun tüm çekiştirmelerini araştırmaya , ve onu incelemeye başlarız. Ve fark ederiz ki aslında o asıl benliğimiz değil.


Ego daima kendi illüzyoni benlik duygusunu desteklemek ve güçlendirmek için bağlanacağı bir şey arar ve sorunlarımıza seve seve sarılır. İşte bu yüzden, birçok insanın benlik duygusunun büyük bir bölümü onların sorunlarına yakından bağlıdır. Bir kez bu olduğunda, acı çekilse bile problemlerden kopulmak istenmez, çünkü bu benliğin kaybı anlamına gelecektir. Ve bizler bilinçsiz bir şekilde acı ve ıstıraba egonun yardımıyla yatırım yapıyor olabiliriz.


Fakat biz bu bilinçsiz özdeşleşmeyi fark ettiğimizde "problemi bilinçli olarak görüp kabul edebilir" ve onun dışına çıkabiliriz. İşte tam olarak bu " Anda Mevcudiyettir." Zihinle karışmadan, düşüncelerde sürüklenmeden , olanları abartmadan , etiketlemeden, sadece görmek . Zihin kendi başına bir şeyle özdeşleşmez. Özdeşleşme siz gerçekten orada olmadığınızda ve düşüncelerinizin bile "sizin " mi " bir başkasının mı " olduğunu fark etmediğiniz ve kararlarınıza kimin hüküm sürdüğünü bilmediğiniz zaman başlar. Hüküm sürdüğümüzü düşündüğümüz zihin (öz benlik )için biz orada olmazsak , hükmü süren egodur.



Aydınlanmak ve Mutluluk dışarıdan gelen şeyler değildir. Onları bilinçli bir şekilde kabul etmek gerekir ve bunlar sadece içeride filizlenir. Düşüncelerini gözlemlemeye bugünden başlayarak tohum ekmeye ne dersin ?


Farkındalıkla Kalın

Sevgiler Açelya

76 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Neden abone olmalıyım?

Eğer sitemizi gezerken keyif alıyorsanız ve yeni paylaştığımız içeriklerden haberdar olmak istiyorsanız aşağıdaki abonelik formu bölümüne mail adresinizi yazıp gönder butonuna basabilirsiniz.

bottom of page