top of page
  • Yazarın fotoğrafıAçelya Küle

Değişime alan Tanımak

Yapmak istediğimiz girişimler , yazılmak istediğimiz kurslar , öğrenmek istediğimiz diller ve bu girişimlerle gelişen değişim . Değişim gelişimimizi sağlayan, bizi rahatlık alanımızdan çıkartan, bazı zamanlar ufak bir cesaret isteyen ,bazen küçük adımlarla gelişen yada büyük kararlarla gelen ve zaten hayatın içinde olan süreçler dizisi.

Aslında gördüğümüz her şey değişime tabi , hayatta durağan ve sabit hiçbir şey yok doğa ve canlılar hatta maddenin kendisi bile sürekli bir değişim süreci içerisinde.

Ama biz insanlar olarak genelde bilinçli değişime karşı bir direnç gösteriyoruz. Rahatlık alanımızdan çıkma ve yeni girişimlere adım atma fikri beraberinde başarısızlık korkusunu , belki biraz da eleştirilme endişesini beraberinde getiriyor. Böylelikle kendimize pranga vurarak olası potansiyelimizi su yüzüne çıkartamıyor ve belki de içten içe huzursuz oluyoruz.

Peki yine de değişmiyor muyuz sizce ? Değişim bizim için bilinçsizce de olsa işlemiyor mu ?İleriye adım atma ve gelişimimiz yönünde bilinçli karar vermesek bile değişiyoruz. Ama bu her zaman olumlu bir yönde olmuyor. Okuduğumuz olumsuz haberler , duyduğumuz negatif yargılar bizde bazı düşünce kalıplarını değiştirerek negatif bir yönde değişime itiyor . Birde bunlar üstünde bilinçli bir farkındalığımız yoksa ve sorgulamadan olumsuzlukları da kabul ediyorsak bu sefer düşünce ve fikirlerdeki olumsuz yönde değişimler kaçınılmaz oluyor.

O zaman hayatımızın sorumluluğunu elimize alarak neden bilinçli yönde değişime adım atmayalım. Ben inanıyorum ki her insanın gün yüzüne çıkmayı bekleyen bir potansiyeli ve kendine göre bir yeteneği vardır. Ve ufak ya da büyük fark etmez dünyada bir fark yaratabilecek güce sahibiz.

Belki bu değişim yönünde gelişmek için ilk olarak kendimize bir alan açabiliriz. Küçük adımlarla bir girişimde bulunabilir ve bu alanda küçük değişimleri yaşadıkça kendimize duyduğumuz güven duygusunun da değişime tâbi olduğunu fark edebiliriz.

Eleştiriler ve başka insanlar ne der ? yargısına gelecek olursak. İnanın insanların her konuda her zaman fikirleri olacak . Her insan farklı bir renk ve insanların kültürü , düşüncesi , çocukluğunda yaşadığı aile ve değer yargıları farklı. Durum böyle olunca tabi ki herkesin aynı bakış açısında olmasını beklemek gerçekçi olmaz. Burada önemli olan ^başkalarını^ saf dışı bırakarak kişisel gelişim ve değişimimizi gerçekleştirebilmek . Önemli olan vicdanen kendi onayımızı almak ve bu bile attığımız ilk başarılı adım. Ve kişisel görüşüm olarak şunu da söylemeliyim ki gelişim yönünde attığımız adımlar olumlu sonuçlanmasa bile burada biz değil sonuç başarısızdır. Pes etmeden tekrar ve tekrar gelişim için bulunduğumuz girişimlerde kişisel ve düşünsel değişimler sonucu olumlu sonuçlar elde etmek kaçınılmazdır.

Farkındalıkla Kalın

Sevgiler Açelya



104 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Neden abone olmalıyım?

Eğer sitemizi gezerken keyif alıyorsanız ve yeni paylaştığımız içeriklerden haberdar olmak istiyorsanız aşağıdaki abonelik formu bölümüne mail adresinizi yazıp gönder butonuna basabilirsiniz.

bottom of page